Active Filters

  • (-) Eawag Authors = Peter, Andreas
Search Results 1 - 11 of 11
  • RSS Feed
Select Page
Temperature regime in a braided river system: an indicator for morphological heterogeneity and ecological potential
Gostner, W., Peter, A., & Schleiss, A. J. (2011). Temperature regime in a braided river system: an indicator for morphological heterogeneity and ecological potential. In E. M. Valentine (Ed.), Proceedings of the 34th IAHR World Congress (pp. 2815-2822). International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR).
Formation of assimilable organic carbon during oxidation of natural waters with ozone, chlorine dioxide, chlorine, permanganate, and ferrate
Ramseier, M. K., Peter, A., Traber, J., & von Gunten, U. (2011). Formation of assimilable organic carbon during oxidation of natural waters with ozone, chlorine dioxide, chlorine, permanganate, and ferrate. Water Research, 45(5), 2002-2010. https://doi.org/10.1016/j.watres.2010.12.002
Occurrence of dissolved and particle-bound taste and odor compounds in Swiss lake waters
Peter, A., Köster, O., Schildknecht, A., & von Gunten, U. (2009). Occurrence of dissolved and particle-bound taste and odor compounds in Swiss lake waters. Water Research, 43(8), 2191-2200. https://doi.org/10.1016/j.watres.2009.02.016
Taste and odour problems generated in distribution systems: a case study on the formation of 2,4,6-trichloroanisole
Peter, A., & von Gunten, U. (2009). Taste and odour problems generated in distribution systems: a case study on the formation of 2,4,6-trichloroanisole. Journal of Water Supply: Research and Technology. Aqua, 58(6), 386-394. https://doi.org/10.2166/aqua.2009.114
Trinkwasseraufbereitung mittels Aktivkohle. Neue Erkenntnisse
Boller, M., Velten, S., Peter, A., Hammes, F., & Helbing, J. (2008). Trinkwasseraufbereitung mittels Aktivkohle. Neue Erkenntnisse. GWA Gas, Wasser, Abwasser, 88(1), 27-35.
Organische Spurenstoffe eliminieren
Peter, A., & von Gunten, U. (2008). Organische Spurenstoffe eliminieren. Eawag News [dtsch. Ausg.], 65, 24-27.
Taste and odor in drinking water: sources and mitigation strategies
Peter, A. (2008). Taste and odor in drinking water: sources and mitigation strategies [Doctoral dissertation, ETH Zürich]. https://doi.org/10.3929/ethz-a-005645175
Oxidation kinetics of selected taste and odor compounds during ozonation of drinking water
Peter, A., & von Gunten, U. (2007). Oxidation kinetics of selected taste and odor compounds during ozonation of drinking water. Environmental Science and Technology, 41(2), 626-631. https://doi.org/10.1021/es061687b
Evaluation der Ökomassnahmen. Gewässer und Pestizide. Konzept- und Ergebnisbericht
Singer, H., Anfang, H. G., Hörger, C., Stamm, C., Peter, A., & Lück, A. (2006). Evaluation der Ökomassnahmen. Gewässer und Pestizide. Konzept- und Ergebnisbericht. Eawag.
Pestizidbelastung von Oberflächengewässer. Auswirkung der ökologischen Massnahmen in der Landwirtschaft
Singer, H. P., Anfang, H. G., Lück, A., Peter, A., & Müller, S. R. (2005). Pestizidbelastung von Oberflächengewässer. Auswirkung der ökologischen Massnahmen in der Landwirtschaft. GWA Gas, Wasser, Abwasser, 85(11), 879-886.
Modellierung des Eintrags, Schicksals und Verhaltens von Pestiziden in einem Oberflächengewässer. Abschätzung der Frachten des Herbizides Atrazin aus dem Einzugsgebiet des Schweizer Mittellandsees Greifensee im Zeitraum zwischen 2001 und 2003
Anfang, H. G. (2004). Modellierung des Eintrags, Schicksals und Verhaltens von Pestiziden in einem Oberflächengewässer. Abschätzung der Frachten des Herbizides Atrazin aus dem Einzugsgebiet des Schweizer Mittellandsees Greifensee im Zeitraum zwischen 2001 und 2003 [Master thesis].